Hoppning
14 juli 2012 15:25

”Balans och rytm är A & O”

Under lördagseftermiddagen höll Henrik von Eckermann och Sylve Söderstrand en clinic på stora hoppbanan i Falsterbo. ńmnet för dagen var förberedelse och ridning av bana.

Balans och rytm är otroligt viktigt när man hoppar bana menade Sylve och Henrik höll med. På frågan om hur han väljer att rida när avståndet är lite trångt mellan två hinder svarade Henrik;

– Om det finns möjlighet att ta ut svängen något så gör jag hellre det. Då kan jag behålla rytmen istället för att behöva korta sprången.

Sylve anser också att man bör vara så väl förberedd som möjligt, även när det är dags för omhoppning, och avslöjade att Sverige var det enda lag under nationshoppningen igår som stegade avstånd i omhoppningsbanan. Henrik däremot menade att han inte gärna kikar på omhoppningsbanan innan han vet att han ska rida den.

Det kan även vara viktigt att ha en plan B när man rider bana påpekade Sylve. Ibland får man inte alltid till avsprånget precis där man tänkt och har man då ett relaterat avstånd till nästa hinder kan man behöva ändra planen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden