Hoppning
20 november 2015 08:15

Belgien valde först

Belgien, som vann den europeiska förstaligan och även världsfinalen av hoppningens Furusiyya FEI Nations Cup 2015, har fått välja först vilka fyra platser landet ska tävla om poäng i nästa års Nations Cup.

Belgien valde först
Belgien, här vid segern i världsfinalen, har valt platser att tävla om poäng i nästa års Furusiyya FEI Nations Cup Europe division 1.

Belgiens chef d´equipe Dirk Demeersman såg ingen anledning att frångå årets vinstkoncept. Han valde därför samma tävlingsplatser som i år nämligen hemmaplan i Lummen och därefter franska La Baule, St Gallen i Schweiz och brittiska Hickstead. Det skriver det belgiska förbundet på sin hemsida.

Sverige är en av de nationer som ännu inte valt tävlingsplatser. Förbundskapten Sylve Söderstrand har tidigare sagt till Ridsport att hemmaplan i Falsterbo är en självklarhet och att Sverige får välja minst en plats till vilket blir Rotterdam. Får Sverige möjlighet att välja ytterligare en tävling faller det valet på Rom. Eftersom Sverige inte var så högt placerat i år lär Sveriges fjärde tävling för poäng bestämmas av FEI.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden