Hoppning
17 juli 2014 22:44

Belgien vann Nations Cup

Belgien vann torsdagens Nations Cup i Aachen. Tävlingen blev ett nederlag för hemmanationen Tyskland som slutade fyra.

Belgien vann Nations Cup
Torsdagens Nations Cup reds i strålkastarljus i en fullsatt huvudarena i tyska Aachen.

Det var åtta lag till start i nationshoppningen som reds sent på torsdagskvällen i strålkastarljus inför fullsatta läktare i Aachen. Det var många fel i klassen och särskilt kombinationerna blev utslagsgivande. 

Belgien tog greppet om tävlingen tidigt och var tillsammans med Tyskland felfritt i första rundan. I andra rundan fortsatte belgarna att leverera medan det var stolpe ut för tyskarna. Detta illustrerades väl av att Tysklands Katrin Eckermann gick omkull efter att hennes häst Firth of Lorne snubblande i landningen efter den långa vattengraven. Ryttaren reste sig dock och gick ut från banan där hon togs omhand om av sina lagkamrater. Hästen såg också ut att klara fallet utan skador. 

Belgien satte punkt genom en felfri andra runda av Gregory Wathelet och Conrad de Hus vilket fick de tillresta belgarna på läktarna att jubla högt.  USA blev tvåa och Holland trea. Tyskland slutade fyra.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden