Hoppning
13 januari 2012 08:38

Belgisk topphäst byter ryttare

OS-hoppet är inte förlorat för den belgiske hoppryttaren Gregory Wathelet trots att hans bästa häst såldes nyligen. Nu ska han i stället rida Cadjanine Z.

Det var i samband med Mechelens världscuphoppningar mellan jul och nyår som försäljningen av Copin van de Broy offentliggjordes. 9-åringen har ridits av belgaren Gregory Wathelet och ekipaget vann världscuphoppningarna i Mechelen. Copin van de Broy ska i fortsättningen ridas av tyske Marcus Ehning. 

Nu berättar World of Showjumping att en annan belgisk ryttare ställer sin häst till Wathelets förfogande. Det är  Patrick Spits och hans hästägare som tillsammans har kommit fram till låta Wathelet rida Cadjanine Z (e Canabiz Z–Feinschnitt I Z). Hästen tävlar på femstjärnig nivå, men Spits bedömer att hans egna chanser att rida OS på hästen är små, och att möjligheterna för en start i London för Cadjanine Z är större med Wethelet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-