Blogg
7 augusti 2017 19:00

Beridarbloggen: ”en sagolik stjärna har slocknat”

"Min drömhäst, Aristokrat Pan, den mest älskade, snällaste, starkaste, knasigaste, oförglömliga fuxen av alla, har galopperat vidare till de evigt gröna ängarna."
Ridsports beridarbloggare Loi Lindström, sörjer en häst som betytt oerhört mycket för henne.

Jag ville knappt blogga om detta, dels för att det känns så tungt och dels för att ingenting jag skriver någonsin kan göra den här fantastiska hästen rättvisa.

Nalle har betytt, och kommer alltid betyda, så oerhört mycket för mig. Han kom in i mitt liv vid en tidpunkt då jag som person verkligen behövde honom som mest. Dessutom har han lyft min ryttarkarriär som ingen annan häst. Mitt första mästerskap – och final. Min första kür. Min första svårklass-start.
Han hjälpte mig till tävlingsmeriterna jag behövde för att kunna söka min utbildning och bli examinerad Beridare. Han var på många sätt min biljett till min dröm & framtid som yrkesryttare. 

Efter en fantastisk uppväxt med sina släktingar i Smålandsskogarna, på Stuteri Petter Pan, var han en av Sveriges högst värderade unghingstar. En 14-årig tävlingskarriär toppades med vår placering i JSM.  Han fick avsluta sitt omväxlande liv med nästan sex år som lycklig pensionär.

Nalle med mamma Gardenia på Elmia 1993

”Men när dagen kommer då hans liv inte är värdigt längre, det vill säga när han inte längre har sin rang i hagen och orkar sätta småskitarna på plats, när han inte orkar resa sig från en vila utan problem… Den dagen kommer jag att ta mitt ansvar och hjälpa honom att galoppera vidare utan smärta. Det är ett ansvar jag anser att jag och andra har som hästägare, det är en skyldighet jag anser att jag har mot min häst.” (Beridarbloggen 27 feb 2017)

Nu var tiden här. Nalle togs bort av en lugn & skicklig veterinär, efter att han vridit till vänster knä/höft så att han inte kunde stödja på vänster bak – troligen då han har rest sig. Efter att hans grava artros i framknäna var bortom bättring, förra hösten, hade vi tillsammans med hans fantastiska fodervärd Anja, beslutat att han skulle bli ängel den dag han antingen förlorade sin rang i hagen eller då han inte längre kunde resa sig. Han fick vara kung i hagen till sista dagen.

Pensionärslivet med fina vänner. 

Jag är så glad att vi pensionerade honom fräsch och lycklig, istället för att sälja vidare eller försöka klämma ut det där lilla sista. Så otroligt tacksam över att han fått ha en så bra fodervärd i Anja & Sara och levt som en kung på ålderns höst. Men också fullständigt förkrossad över att jag aldrig får se honom igen.

Tack älskade Nalle för allt, du kommer alltid att vara min drömhäst. <3


Nalle på Elitdressyren 2011, på Djursholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden