Sverige
6 oktober 2015 12:30

Beskjutna under ridtur

När Daniella Högström var ute och red på måndagen mötte hon ett gäng ungdomar ute i skogen norr om Bollebygd. Utan förvarning började killarna skjuta på Daniellas häst med soft air-guns.

– Det första skottet träffade hästen i bogen, runt frambenen. Ytterligare ett skott träffade i bakbenet. Hästen stod och hoppade men jag hade fortfarande kontroll över honom, berättar 18-åriga Daniella för Göteborgs-Posten.

Därefter gick en av killarna, som alla var i 15- till 18-årsåldern, fram till Daniella och hästen och skjuter ytterligare ett skott, på bara två meters avstånd. Skottet träffar hästen på rumpan, vilket gjorde att han satte av i sken.
– Jag fick stopp på hästen 200 meter från Töllsjövägen där bilisterna kör som galningar. Hade vi hamnat där kunde vi ha dött båda två. Och i närheten finns det ett stup där en skenande häst kunde ha störtat, berättar Daniella.

Tillbaka i stallet kan Daniella konstatera att hennes häst har blodiga ben och troligtvis inte går att rida som vanligt under de närmaste två månaderna. Karolina Nowak, delägare i hästen, skriver till Ridsport att hästen idag mår bra efter omständigheterna. ”Han är stel i ben och rygg utöver de ytliga såren. Vi väntar veterinärbesök idag som ska kontrollera så hästen inte tagit mer skada än det vi själva kan konstatera.”

Daniell har nu rekommenderat de yngre ryttarna i stallet att inte rida ut.
– Hade detta hänt någon av våra ponnytjejer kunde det ha slutat med en dödsolycka.

Trots att Daniella polisanmälde skjutningen direkt valde polisen att inte skicka ut någon patrull till platsen.
– Hade de gjort det, kunde de kanske tagit fast killarna, säger Daniella besviket till tidningen.
Det var först efter att hon gjort ett inlägg på Facebook om händelsen som hon blev uppringd av polisen. Fallet är rubricerat som djurplågeri, men man har ingen misstänkt i nuläget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden