Sport
6 augusti 2012 19:40

Besvikna svenskar till final

Tre svenska hoppryttare till onsdagens individuella final - men bara en sjätteplats i lagtävlingen, efter en mycket lovande inledning igår. Svenskarna var besvikna på lagresultatet.

Besvikna svenskar till final
Svenskarna såg lite bekymrade ut inför dagens nationshoppning, och det höll inte till medalj.

– Vi är lite besvikna, vi är inte nöjda. Det var en tuff bana, ryttarna gjorde vad de kunde. Men det räckte inte längre än så här, kommenterade förbundskapten Sylve Söderstrand efter sjätteplatsen.

Rolf-Görans åtta fel med Casall var kanske oväntade, men inte för världsettan själv.
– Nej, jag visste ju redan på framhoppningen att det inte spelade någon roll vilket resultat jag fick. Då ändrade jag upplägget, nu red jag mer som en förberedelse inför finalen. Testade honom lite i kombinationerna och red på andra linjer än vad jag hade gjort om jag var tvungen att nolla. Det känns bra inför finalen.

Jens, Henrik och Rolf-Göran rider i onsdagens individuella final, dit de sammanlagt 35 bästa går efter de tre individuella kvalen. Den med högst antal fel startar först i finalens första omgång, den med lägst sist. Men ryttarna tar inte med sig några resultat in i den individuella finalen, utan börjar om från noll. Varje nation får ha max tre ryttare i finalen.

Efter den första individuella finalrundan går de 20 bästa vidare till sista finalrundan, omgång B. Antal fel på hinder i omgång A och omgång B läggs ihop, och lägst antal fel vinner. Vid lika antal fel blir det omhoppning om medaljerna.

Resultat

Läs mer om dagens nationshoppning.

Tidsprogram hoppning (svensk tid)
Onsdag 8 augusti 10:30-11:15 Hästbesiktning
Onsdag 8 augusti 13:00-14:30 Individuell final omg A, 35 startande
Onsdag 8 augusti 15:45-17:05 Individuell final omg B, medaljutdelning

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar