Hoppning
26 juli 2014 07:30

Big Star borta från VM

Big Star och Nick Skelton är borta från höstens VM. Den 11-åriga hingsten har drabbats en liknande skada som höll honom borta från tävling i nio månader.

Big Star borta från VM
Big Star och Nick Skelton, här vid årets Global Champions Tour i Estoril, är borta från höstens VM. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Nick Skelton och Big Star ingick i det brittiska guldlaget på OS 2012 i London. Året efter vann de Rolex Grand Prix i Aachen, Tyskland. Kort efter den segern slog hingsten upp ett överben och med tanke på hans stora kapacitet har teamet runt honom varit extremt försiktiga och låtit honom vila extra mycket innan han sattes i gång igen.

Big Star åkte med Skelton till USA och gjorde några starter i mindre klasser i vinterns Floridatour. Han bedömdes sedan helt återställd och svarade för en lysande come back som trea i Global Champions Tour i Estoril, Portugal, den 11-13 juli.

En senare kontroll visade att Big Star drabbats av en liknande skada som tidigare. Han är därmed borta från höstens VM och det talas om konvalescens i cirka ett år.

– Jag trodde han var tillbaka och i Estoril kändes han lika bra som någonsin tidigare. Detta är otroligt irriterande. Vi får se vad som kan göras för att få tillbaka honom. Det kommer att ta tid men det är det enda vi kan göra med en häst som är så bra, säger Nick Skelton, som fortfarande siktar på OS 2016 i Rio med Big Star, till Horse & Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden