Hoppning
9 maj 2014 07:00

Big Star i snar comeback

Big Star, Nick Skeltons stjärnhäst i det brittiska guldlaget på OS i London 2012 och senare segrare i Aachen Grand Prix 2013, gör comeback på hemmaplan i Royal Windsor Horse Show den 14-18 maj.

Big Star i snar comeback
Nick Skelton och Big Star (här från lagfinalen på OS i London) är på väg tillbaka efter hingstens skada. Roland Thunholm

Den nu 11-årige hingsten (e Quick Star-Nimmerdor) blev skadad i augusti förra året i samband med förberedelserna till femstjärniga Spruce Meadows i Kanada och har varit utanför tävling i stort sett sedan dess.

– Jag tog med Big Star till Florida i vintras för att bygga upp honom igen och han gick några mindre klasser. Jag hoppas få honom klar och i form till årets VM. Det är målet. Vi ska till Longines Global Champions Tour i Hamburg i slutet av maj så Windsor blir bra preparering mot Hamburg men endast om han är 100 procent fräsch. Jag ser verkligen fram emot att ha honom tillbaka. De senaste nio månaderna har varit lite tysta minst sagt, säger Skelton i ett pressmeddelande från Revolution Sports.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden