Hoppning
20 augusti 2017 19:00

Bilpremiär för Hellström på Runsten

Jacob Hellström avslutade sin vecka på Runsten Equestrian med tre vinster under söndagseftermiddagen. I en av klasserna lyckades ryttaren till sin stora glädje ta hem sin första vinstbil.

Efter en vecka av blandade placeringar hamnade Jacob Hellström på en förstaplats i Runsten Equestrian Grand Prix finalen tillsammans med hästen Hansa Kredit Obelix (hingst f 2005 e. Orlando- Lasandos uppf/äg Alexander Buschewitz). Andraplatsen knep Jörgen Larsson, tredjeplacerad blev Viktor Melin följd av Robin Ingvarsson, Linda Heed och Helena Persson. 
–Det känns väldigt bra efter mina vinster, speciellt med tanke på bilen, säger Jacob Hellström. Det var väldigt generöst av dem att ha en vinstbil och för mig var det inte en dag för sent att få vinna en. 

Jacobs plan för söndagen var att ha en häst i varje klass och när han på lördagen strök sig från 150-klassen var det för att ge hästen optimala chanser i finalen. 
– Jag tycker därför att jag hade ganska bra förutsättningar idag men jag trodde inte att jag skulle vinna, jag hade varit nöjd med en bra placering. 

Fortsatt tävlande
Jacob berättar att han har varit väldigt nöjd med sin visit på Runsten Equestrian och att det här är första gången har är på tävlingsplatsen. 
– Under mina 30 år som jag har varit aktiv och tävlat har jag aldrig varit på Runsten, när det har varit i maj har det inte ritkigt fungerat. Men jag hoppas att de fortsätter att hålla tävlingarna i augusti.
Vad är planerna nu när ni lämnar Runsten?
– Nu ska vi snart åka til Polen och efter det blir det Portugal, då ska Hansa Kredit Obelix få följa med. Hemma i Sverige siktar vi mot inomhus SM och Elmia. Sen får vi se vad som händer.

Text: Julia Brente

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden