Sverige
31 augusti 2015 08:30

Björbäcks RF i ekonomisk knipa

Efter olyckan på Björbäcks Ryttarförening i juni, där en 17-årig flicka avled av sina skador, ställde klubben in helgens resterande klasser. Det har gjort att föreningen fått ekonomiska problem.

Det var fredagen den 26 juni som olyckan inträffade på framhoppningen hos Björbäcks RF, som arrangerade ett meeting fredag-söndag. Efter dödsolyckan valde klubben att ställa in övriga klasser.
– Moraliskt för oss fanns det inget annat alternativ. Vi tänkte bara på den drabbade familjen, säger Björbäcks RF:s ordförande Stina Lillemose till Hallandsposten.

Men när beslutet togs att avbryta tävlingarna, innebar det att föreningens avbrottsförsäkring inte gällde då det inte finns någon förbundsregel som säger att arrangören ska avbryta en tävling vid en svår olycka, även om den leder till ett dödsfall.
Föreningen får nu själva stå för att betala tillbaka startavgifter och boxavgifter, vilket har satt dem i ekonomisk knipa. De senaste sommarmeetingen som klubben arrangerat har gett dem mellan 134 000 kronor och 219 000 kronor i vinst, vilket har lagt grunden till föreningens ekonomi. I år blev det istället bara 11 505 kronor, skriver tidningen.

Björbäcks RF har därför vänt sig till Laholms kommun för ekonomisk hjälp till den dagliga driften under hösten. Man hoppas på att få ett amorteringsfritt år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 117 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-