Sverige
6 september 2012 20:50

Fint pris till Skånsta Ryttare

Skånsta Ryttare i Ņkersberga blev årets mottagare av Blå vågen-stipendiet, som för åttonde året i följd utdelas till en kultur- eller idrottsförening i Ŗsteråkers kommun.

Vid premiären 2005 var priset 25 000 kronor i kontanter samt PR-utrymme i lokaltidningen Åkersberga Kanalen – som var med och instiftade priset – för samma belopp. I år var priset uppe i 100 000 kronor.

–  Det är fortfarande utrymme i tidningen för 25 000 kronor. Resten av stipendiet är kontanter som ska användas i utbildnings- och ungdomsverksamheten. Vi har ännu inte hunnit landa och specificera hur vi ska disponera pengarna men vi är så klart väldigt glada och stolta. Inte minst eftersom vi varit tvåa fyra gånger, säger ridskolechefen Ann Borglund.

För att bli aktuell som kandidat för priset ska föreningen bland annat arbeta aktivt med nyrekrytering, föryngring och tillväxt, ha tydliga målsättningar och visioner samt göra insatser utöver den dagliga verksamheten som visar på stort samhällsengagemang.

Priset som även är mycket synligt i en blåtonad glasobelisk utdelades den 26 augusti efter en spännande omröstning bland 15 jurymedlemmar. Fem kandidater – fyra idrottsföreningar och en kulturförening – hade tidigare blivit nominerade till den slutliga omröstningen till årets Blå vågen-mottagare.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar