Hoppning
28 juli 2015 09:33

Blågula hopp i finska topplaget

I helgens Nations Cup division 2 tog våra grannar i öst över ledningen från våra grannar i syd. I det finska laget som tog serieledningen genom sin andraplats ingick två halvsvenska ekipage som även är EM-klara.

Blågula hopp i finska topplaget
Sebastian Numminen och Cue Channa laddar för EM. (Arkivbild)

När den sjätte rundan av Nations Cup division 2 hoppades i slovakiska Bratislava knep Finland 100 poäng som bäst av de tolv lag som jagade poäng. Bara Frankrike, som inte tillhör division 2, var bättre och vann på 12 fel mot Finlands 13. Med de 100 poängen gick Finland upp i ledning och puttade ner den tidigare ledaren Danmark, som inte deltog i Bratislava.

I det finska laget levererade paret med skånsk hemadress och sydsvenska hästar. Sebastian Numminen hoppade Susanne Perssons Cue Channa (sto, f-06, e Cardento-Robin Z, uppfödare Susanne Persson) till 4+1 fel. SM-trean Satu Liukkonen red Iwona Majewskas och Per Westers Celestine  (sto f-02, e Cardento-King of Diamonds, uppfödare Marianne Jonsson) med 4+0 fel i Nations Cup och kom sedan sexa i Grand Prix 1,60 med en dubbelnolla. De båda svenska hästarna och deras ryttare är uttagna att representera Finland vid stundande EM i Aachen.

Två omgångar återstår av Nations Cup division 2 och då kommer Finland säkerligen att puttas neråt några steg. Finland har hoppat sina samtliga fyra tävlingar där de får räkna poäng, medan flera andra av tabellens topplag har en chans till att utöka skörden. Danmarks nästa tillfälle att klättra uppåt igen kommer i Arezzo i början av september.

Tabell division 2

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden