Jag brukar sällan titta bakåt. Jag kan visserligen tycka att vissa saker var bättre förr men att titta tillbaka har aldrig fört mig framåt. Jag är, på det stora hela, en person som alltid gillat och välkomnat förändring, som konstaterat att tidens tand till sist tar ut sin rätt och att det gamla måste ge plats för någonting nytt.
Detta gäller inte minst mitt jobb. När jag började skriva och få betalt för det för drygt 30 år sedan var jag frilans. Då var det telefaxen som regerade, om man hade turen att ha tillgång till en okrånglande fax. Annars fick man ringa och läsa in sin maskin- eller ordbehandlingsskrivna text till en inskrivare som i stressen nästan aldrig lyckades skriva rätt. För varje framsteg som skett sedan dess fram till dagens extremt bekväma sätt att jobba har jag gjort vågen inombords, medan vissa andra och numera sedan länge pensionerade kollegor inte kunnat dölja sin rädsla för förändring utan klagat högljutt inför varje ny teknisk innovation som presenterats.
Jag har resonerat på exakt samma sätt när det gäller arenor – arbetsplatserna för en sportjournalist ute på fältet. Som jag frusit i svinkalla ishallar, som jag plågats av kommunala lågbudgetanläggningar för idrott, som jag havererat av oinspiration över att tvingas se på bandy utomhus i antingen hällregn eller rysskyla.
Aldrig har jag omfamnat någonting mer än den idrottsliga byggboom som startade åren före millennieskiftet. Nya arenor växte som svampar ut jorden, vädersäkrade och utrustade med värme. Plötsligt stod de där som stolta inbjudande landmärken och gav städer identitet. Många arenor har rivits och ersatts av nya och jag har gjort en fet tumme för samtliga projekt.
Samtidigt finns det än i dag flera gamla skorvar till arenor som överlevt sig själva. Hovet i Stockholm är det tydligaste exemplet. Här finns inget liv kvar, ingen kärlek till besökaren, bara minnen från idrottens forntid. Detta sorgebarn till arena har debatterats flitigt i decennier och det har sagts så många gånger nu att Hovet ska rivas att jag slutat tro på det. Jag kan bara hoppas.
Motsvarigheten på den motsatta kusten är Sveriges största konservburk Scandinavium. Ja, jag vet. Som arena för Gothenburg Horse Show håller den, men den är samtidigt hopplöst omodern för i princip allt annat (framför allt hockey som spelas där åtta månader om året) och tydligen omöjlig att renovera på ett bra sätt om inte notan ska landa på fantasisummor. Detta har i åtminstone tio års tid gett 031-politikerna gråa hår och hur Göteborg ska möta framtiden utan en ny och modern eventarena är en knäckfråga som engagerar en hel stad.
Men alla gamla arenor är inte dåliga. Som tur är finns det undantag. Och i helgen hade jag förmånen att besöka det största och mest underbara undantaget.
Stockholms Olympiastadion.
Stockholms stadion.
Eller bara Stadion.

Välj vilket namn du vill. Upplevelsen är ändå densamma: ren magi.
Jag älskar Stockholms stadion. Älskar den nationalromantiska stilen. Älskar det mörka dekorteglet som ringar in det jag anser vara det skönaste byggnadsverket som uppförts i det här landet. Den står i underbar kontrast till alla de surrealistiska eller sovjetgråa byggnadsverk som ritas av dagens lekskoleungar till arkitekter.
Trots att Stockholms stadion är 112 år gammal blir den aldrig omodern. Trots att den är så gammal blir den bara vackrare med åren. Trots att den är den äldsta olympiska arenan i världen som ännu är i bruk vore det en dröm med ännu ett OS på stadion.

Stadion lockar.
Kallar på oss.
Vill att vi känner, upplever, erfar och njuter av vad den har att ge.
Ärligt talat: Den arena kan omöjligt finnas som passar bättre för ridsport än Stockholms stadion.

Jag har tidigare bara bevakat friidrott och fotboll där men efter den här helgen vet jag vilken himlastormande upplevelse det är att bli ett med arenan samtidigt som banhoppning i världsklass pågår på innerplan.
Alla ryttare jag pratade med, från Ellen Hammarström till Henrik von Eckermann, var lyriska över att få tävla just på Stadion – och jag märkte att de menade det. Jag har annars fått känslan av att Global Champions Tour i Stockholm inte riktigt lockar det stora intresset, vare sig på läktarna, framför teveapparaterna eller i spalterna.

Nu när jag varit där vet jag.
Ryttarna älskar Stadion.
Publiken charmas av Stadion.
Och om GCT-ledningen ens skulle tänka tanken att flytta deltävlingen i Stockholm till en annan plats ska de få med mig att göra.
Tack, Stadion – jag älskar dig.
Tack för att ni tog er tid – vill ni diskutera och ha roligt tillsammans med andra ponnyföräldrar är Facebookgruppen Ponnypappor i Sverige (damer hjärtligt välkomna) något för er. Vill ni följa mig på Instagram finns jag här.
Följ Ridsport på