Sverige
15 september 2015 06:30

Bok ska ge tryggare hästjobb

Varje år skadas runt 150 personer som arbetar med hästar. Nu kommer boken Trygga hästjobb som riktar sig till personer i hästbranschen.

Bok ska ge tryggare hästjobb
Många drömmer om att arbeta hästar, men det är inte riskfritt. En ny bok ger tips för säkrare arbetsmiljö.

Personer från olika yrkesgrupper som arbetar med hästar råkar ut för skador. Det är framför allt hästskötare vid ridskolor och travet samt elever vid naturbruksgymnasier som skadas, men även ridlärare, militärer, poliser och veterinärer. Allra mest drabbade är yngre kvinnor, enligt statistik från Arbetsmiljöverket.
I den nya boken Trygga hästjobb finns fakta och tips om hur det går att förbättra arbetsmiljön och den riktar sig till både arbetsgivare och arbetstagare.
– Trygga hästjobb kan förhoppningsvis både inspirera och bli ett värdefullt stöd för arbetsgivare i det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet. Med boken som stöd tror jag att vi ganska snart kommer kunna se en positiv utveckling av arbetsmiljön, säger Tommy Karlsson från Almega i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden