Sverige
29 september 2015 20:13

Bökeberg säljs exekutivt

Bökebergs gård utanför Svedala ska säljas av Kronofogdemyndigheten. På anläggningen drivs bland annat ett ridgymnasium. Det finns också en stor inomhusarena som dock inte ingår i försäljningen.

Turerna kring Bökebergs gård och bolag kopplade till det har varit många de senaste åren. Nu annonserar Kronofogdemyndigheten ut anläggningen igen. Förra gången avstyrdes den exekutiva auktionen då ägarna fick fram pengar. 

Kronofogdemyndigheten försöker reda ut ägarförhållanderna, arrendeavtal och hyresgäster kring gården i sin objektsbeskrivning utan att lyckas fullt ut. En del avtal uppges vara ”muntliga”. Klart är dock att den stora inomhusarenan på gården inte ingår i försäljningen. I arenan har det bland annat hållits mästerskap i voltige. 

Det som ska säljas är ett boningshus, två stallar och drygt 30 hektar mark. Ett ridgymnasium har sin bas på gården och byggnaderna uppges vara uthyrda till detta. Kronofogdemyndigheten värderar det som ska säljas till 7 miljoner kronor och den exekutiva auktionen är planerad att hållas den 20 oktober. 

Läs om de tidigare turerna kring Bökeberg här och här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden