Sverige
30 december 2014 09:41

Ny partner för Grevlundagården

Bollerup Lantbruksinstitut och naturbruksgymnasium har tecknat ett avtal med Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson. Avtalet innebär bland annat att paret tävlar Bollerups hästar och medverkar i skolans utbildning.

Ny partner för Grevlundagården
Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson har fått en ny samarbetspartner i Bollerup lantbruksinstitut. ARKIVFOTO: STINA QVARNSTRÖM

– Peder och Lisen kommer att delta i utbildningen och vara delaktiga i att utveckla vår avel av hopphästar av högsta klass. De kan också komma att tävla med Bollerupsupfödda hästar, säger Daniel Moell som är ansvarig för hästverksamheten på Bollerup i ett pressmeddelande. 

Grevlundagården är ett välkänt hoppstall med goda internationella kontakter.  
– Det bästa för oss är om vi kan vara med och ta fram stjärnhästar redan från föl, säger Lisen Bratt Fredricson.
– Med avtalet med Bollerup får vi ett samarbete där vi tillsammans kan arbeta med att få fram svenska hopphästar av världsklass.

Minst fyra hoppstammade ston ska användas i avel varje år på Bollerup. Val av ston och hingstar sker i samråd mellan Grevlundagården och Bollerup. I avtalet ingår också att Lisen Bratt Fredricson och PederFredricson ska delta i undervisningen på Bollerup vid sex till åtta tillfällen per år.
– Med det här samarbetet kan vi erbjuda våra elever en unik länk till hoppningens absoluta toppnivå. Något som inte bara är bra för elevernas ridkunskap, utan minst lika mycket för att ge dem en bild i hur det är att verka som människa den internationella ridsporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden