Hoppning
10 september 2015 22:00

Boråstävling blir internationell

Sverige får ytterligare ett tillskott i den internationella tävlingskalendern. Det är Grand Prix-tävlingarna i Borås som 2016 får internationell trestjärnig status.

Boråstävling blir internationell
Såhär såg det ut när Peder Fredricson och H&M All In vann Gina Tricot Grand Prix i Borås i vintras. En kvarts miljon var belöningen.

Två år i rad har tävlingarna i Borås varit värd för SM, men nästa år blir det inget svenskt mästerskap där. Istället får Gina Tricot Grand Prix internationell status.
– Vårt mål har hela tiden varit att ge tävlingen en lyxig internationell känsla, även om vi tidigare år främst riktat oss till den svenska eliten. Att vi nu faktiskt tar steget fullt ut och siktar på att få hit de internationella ryttarna känns helt rätt, säger tävlingsledare Helen Hagström i ett pressmeddelande.

Tävlingsorganisationen hoppas på långväga gäster som vill slå två flugor i en smäll.
– Vi kommer som vanligt ha vårt datum strax innan världscupstävlingarna i Göteborg, vilket vi hoppas passar bra för de utländska ryttarna på väg dit, säger tävlingskoordinator Anna Appelqvist.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden