Sport
30 november 2014 19:33

Bosty visade att han var kungen av snabbhet

Malin Baryard Invitational - en klass med bara fyra inbjudna ryttare och så Malin själv - bjöd på riktigt stor underhållning med några av de snabbaste ryttarna på plats. EM-guldmedaljören och fransmannen Roger Yves Bost sopade mattan med de andra och vann både bil och projektering av ett hus.

Bosty visade att han var kungen av snabbhet
Det är inte snyggt, men det är snabbt när Roger Yves Bost rider. Anna-Lena Bergqvist

Klassen gick över 1,45-hinder och i två rundor. I första rundan var fyra ryttare felfria; holländaren Jur Vrieling, John Whitaker, Peder Fredricson och så ”Bosty”, Roger Yves Bost. Malin Baryard Johnsson och Corporal VDL fick med sig en bom i första rundan och efter en andra runda var hon ute ur leken med 12 fel totalt.

Både John Whitaker med Lord of Arabia och den framröstade publikfavoriten Peder Fredricson med H&M Sibon satsade mot seger men drog med sig fyra fel var i andra rundan.

Om det gick fort redan när de red, var det inget mot vad det skulle gå när Jur Vrieling satte galopp i sin nioåriga Flash Dance V. Kalevallei. Tiden 39,97 såg enormt svårslagen ut. Men Roger Yves Bost var sugen på att vinna bil och med bara några hundradelar knep han den också, efter några till synes stört omöjliga svängar. 

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden