Avelsnyheter
10 augusti 2012 11:06

Bra svenskdag på Clifden Show

Världens mest prestigefyllda connemarashow, irländska Clifden, Connemara - i år den 9 augusti en vecka tidigare än vanligt - gav fina framgångar för ponnyer med anknytning till Sverige.

Årets reserv Supreme Champion, det 3-åriga stoet Irishtown Pippin (u Irishtown Sylvia) är en dotter till den Irlandfödde Linsfort Barney, som ägs av Carina Jansson och Christer Wennerstrand, Woolpacks Stuteri i Ätran.

Linsfort Barney var också far till tredjeplacerade stoet i samma klass Derryheighter Freya, sjuan i den stora klassen för 4-5-åriga ston, Derrylough Heater och åttan i hingstklassen för 7-åriga och äldre hingstar, Dunally Lad. Just före honom gick Bay Shadow, en son till hingsten Silver Shadow som nyligen kom till Sverige.

Ettan och tvåan i klassen för 1-åriga hingstar gick till två söner till Castleside JJ Junior, Illaunurra Bay och  Castleside Magnum. Farfar till dem är Castleside JJ som finns i Sverige sedan ett antal år.

Klassen för 4-6-åriga hingstar var rolig läsning i svenska ögon. Främst gick Glencarrig Knight, en son till den svenskfödde och -ägde Janus, som verkade sina sista år på Irland. Janus var också far till fyran, Murvey Chelton, medan trean Frederiksminde Fine Edition är en son till Coosheen Finbarr även han svenskägd. Tvåan i klassen, Banks Timber, har varit ägd i Sverige, men såldes innan han visades fram som hingst. Frederiksminde Fine Edition placerade sig som trea i en av ridklasserna för hingstar och framför honom i prislistan fanns Janus-sonen Plume De Kezeg. Champion Ridden Pony var Janus-dottern Nire Valley Finch. Hingstfölet Murvey BJ efter Glencarrig Knight placerades som fyra i sin klass.

Segrade vid årets show, som innehöll ett rekordstort deltagarantal och höll på till sent på kvällen, var stoet Village Heather e Boden Park Finnard, ägd av Mr Padraic Hynes, som ingår i den svenska avelsvärderingsnämnden för connemarahingstar.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar