Sverige
16 december 2015 07:24

Ryttare bidrar till Musikhjälpen

Gå med tre kompisar på Scandinavium, träna för Malin Baryard Johnsson, äta lunch med Rolf-Göran Bengtsson eller åka till Ludwig Svennerståls gård och rida på hans hästar. Allt detta kan bli verklighet genom auktioner som just nu pågår till förmån för Musikhjälpen.

Ryttare bidrar till Musikhjälpen
Ludwig Svennerstål, här på King Bob, auktionerar ut ridturer på sina bästa hästar. © Bildbyrån

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som pågår 13-19 december och arrangeras av P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Fokus för årets insamling är klimatrelaterade katastrofer och hur man kan förebygga dem.

Hoppryttaren Malin Baryard Johnsson bidrar till insamlingen genom att auktionera ut ett träningstillfälle hemma på sin gård. Den som har egen häst får ta med den till träningen. I paketet ingår också en fika med Malin Baryard Johnsson och se henne träna sina egna hästar. Vid onsdagens morgon var högsta bud för detta 6 300 kronor. 

Rolf-Göran Bengtsson har bestämt sig för att dra sitt strå till stacken, genom att ställa upp på en lunch när han är i Sverige i januari. Vinnaren får ta med sig en vän och även gå på clinic på Flyinge den 6 januari.
I dagsläget (tisdag lunch) är högsta budet i auktionen 5 300 kronor.

Även fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål har hängt på, och erbjuder en resa till sin arbetsplats i England, där man även får testa att rida Ludwigs bästa hästar. Här har budgivningen trillat på och gått från 8 800 kronor vid lunchtid på tisdagen till 15 000 kronor på onsdag morgon.

En annan ridsportrelaterad auktion handlar om biljetter till vårens tävlingar i Scandinavium. Vinnaren får ta med tre vänner och det ingår en exklusiv enskild träff backstage Malin Baryard Johnsson tillsammans med resten av Team H&M; Peder Fredricson, Nicola Philippaerts, Olivier Philippaerts. På onsdagens morgon var högsta budet 8 400 kronor. 

HÄR hittar du auktionen om en lunch och clinic med Rolf-Göran, som avslutas den 18 december klockan 16.23.
HÄR hittar du Ludwig Svennerståls auktion, som avslutas den 19 december klockan 18.04.
HÄR finns Malin Baryard Johnssons auktion, som avslutas den 19 december 14.55.
HÄR finns auktionen på biljetterna till Scandinavium. Den avslutas den 18 december 20.32. 

Läs mer om Musikhjälpen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden