Hästliv
15 augusti 2017 16:20

Buggy – från maskäten till stolt champion

En riktig solskenshistoria har spridit sig från England. För bara lite mer än ett år sedan hittades han dumpad och maskäten. Nu är Buggy 2017 års Rescue Pony Champion.

Buggy – från maskäten till stolt champion
Buggy mår i dag bra och sägs charma de flesta i sin omgivning.

Under helgens nationella Equifest i Storbritannien kunde årets vinnare i den speciella utställningen PRP/RSPCA Rescue Pony Champion koras. De numera välmående deltagarna har haft det svårt och blivit omhändertagna, och genom den här tävlingen får välgörenhetsorganisationerna viktig uppmärksamhet.

Mest av alla under tävlingen glänste Buggy från organisationen World Horse Welfare.
För drygt ett år sedan hittades Buggy, då några månader gammal. Han kunde knappt stå och hans stora sår var fullt av maskar. Under året har han rehabiliterats bit för bit och det uppges vara en lycklig häst som visade upp sig under ärevarvet på Equifest till publikens jubel:

Fran Williamson, chef för World Horse Welfare Penny Farm, gläds över hur bra Buggy mår i dag.
”Buggys berättelse är ett lysande exempel på hur en ponny som har haft en så hemsk start i livet kan lämna sitt förflutna bakom sig och fortsätta att uppnå fantastiska saker. Han är en så söt liten personlighet och är älskad av alla på World Horse Welfare, plus de många besökarna som kommer till Penny Farm varje vecka” säger hon på organisationens sida och berättar att Buggy nu är redo för ett nytt hem, men att organisationen för säkerhets skull kommer fortsätta att äga honom.

Buggy, då och nu:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden