Sverige
31 mars 2012 09:53

Buskörning skrämmer hästar

En tonårig flicka har redan brutit armen som följd av den olagliga fyrhjulingskörningen vid Färjestads Ridklubb. Nu vågar klubben inte rida ut med eleverna i skogen längre.

Problemen med buskörningen började i höstas och sen dess har det bara blivit värre. Tidpunkten för körningen krockar ofta med ridlektionerna och klubben är orolig för elevernas säkerhet.

– En stor del av ridutbildningen är att lära sig hantera hästen utomhus och det är ju vad vi vill kunna erbjuda. Men det kan vi inte nu, vi vågar helt enkelt inte ta med eleverna ut i skogen säger ridläraren Carolina Hultberg till Nya Wermlands Tidningen.

Klubben har på egen hand försökt att få ordning på problemet med hjälp av skyltar och kommunikation med förarna men inget har hjälpt. Eftersom det är olagligt att köra fyrhjuling i terrängen annat än vid exempelvis jakt eller skogsbruk så hoppas man nu på hjälp ifrån kommun och polis. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden