Sverige
28 februari 2013 20:13

BYS blir kvar på SLU campus

Sveriges Lantbruksuniversitets (SLU) styrelses beslut att flytta utbildningarna från Skara till Uppsala berör inte Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS).

– Biologiska Yrkeshögskolan i Skara kommer att fortsätta att bedriva yrkeshögskoleutbildningar inom hovslageri, ridutbildning, lantbruk, klövvård och bioenergi samt hästföretagande vid SLU campus, säger Gunnel Marwén Kastenman, rektor vid BYS, i ett pressmeddelande från Naturbrukskansliet, Västra Götalandsregionen.

BYS har ett nära samarbete med SLU på campus och kommer att ha det också i framtiden. SLU kommer att ha forskning i Skara och en utredning tittar på hur den framtida verksamheten ska se ut.

BYS tog över hovslagarskolan i Skara 2009 som efter vidareutveckling är den enda internationellt certifierade hovslagarutbildningen i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden