Hoppning
23 oktober 2015 08:18

Cafino på topp i Washington

På tredje dagen av Washington International Horse Show vann tävlingens yngsta ryttare 1,50-klassen. Segerhästen var Alexander Zettermans förra stjärna Cafino.

Cafino på topp i Washington
Cafino mot sin 1,50-seger med Victoria Colvin.

USA:s Victoria Colvin, 18, och svenskkändisen Cafino gick ut sist i omhoppningen i 35000-dollarsklassen på Washington International Horse Show. De kapade ledartiden och passerade mål som vinnare i 1,50-hoppningen. Cafino (SWB, val, f 203 e Cardento-Roderick, uppf Anders och Birgitta Nilsson) såldes till den unga ryttarinnan i februari efter att ha tävlats internationellt av Alexander Zetterman, bland annat på VM och i Falsterbo där de tog den bejublade Grand Prix-segern. Innan dess gick Cafino junior- och YR-EM med Karl-Jacob Ingvarsson och tog då sex SM-guld och tre NM-guld.

Victoria och Cafino blev snabbt framgångsrika ihop. Nu gör ryttarinnan sitt första år i den internationella divisionen av WIHS och vann sin klass med drygt två sekunders marginal.
 – Jag gillar att rida snabbt. Han är riktigt bra på att galoppera på mot stora oxrar och jag visste att han skulle hoppa det bra, säger hon om Cafinos spurt mot sista hindret.
Victoria tävlar även en av de lägre divisionerna under WHIS. I den internationella delen hoppas hon på världscupen i helgen.
– Vi hoppas att Cafino kommer att göra storslagna saker. Han kom precis tillbaka från ett par månader av banan, så jag är glad att han hoppade 1,50 så väl. Nu kommer vi att försöka i Grand Prix.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden