Hoppning
31 december 2014 13:57
Ridsportplus

Carl-Walter Fox bestulen

Hoppryttaren Carl-Walter Fox har blivit bestulen på alla sina kläder och andra tillhörigheter. Det hände i samband med flytten från Tyskland och arbetet som beridare hos Rolf-Göran Bengtsson.

Carl-Walter Fox bestulen
Flytten hem till Sverige kunde ha börjat bättre för Carl-Walter Fox.(Arkivfoto)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Det är för djäkligt. Jag vet inte vad jag ska säga, säger den nyblivne 25-åringen. 

Det var i början av november det blev känt att Carl-Walter Fow lämnar beridarjobbet i Tyskland hos Rolf-Göran Bengtsson för att starta egen verksamhet på Jens Fredricsons tidigare bas i skånska Kumlatofta och bo tillsammans med Stephanie Holmén på paret Bratt Fredricsons gård Grevlundagården. Dagarna innan jul var han i sitt föräldrahem och hämtade de tillhörigheter han hade där. Sedan firade han jul tillsammans med sambons mamma i Vellinge.
– Mina grejer låg kvar i bilen. I måndags skulle vi köra till Grevlundagården och stannade för att äta lunch på köpcentrumet Emphoria strax utanför Malmö, säger Carl-Walter Fox.

Bilen stod parkerad mitt i parkeringhuset, nära entrén. Den var låst, lämnad i ungefär 40 minuter utan att de värdefulla sakerna var synliga utifrån.
– När vi kom tillbaka såg jag först att bakluckan var öppen och tänkte att jag hade glömt att stänga den. Men sedan såg jag att bilen var länsad, säger Carl-Walter Fox.

Alla hans kläder var borta. Detsamma gäller en del elektroniksaker, märkesglasögon, passet och saker han har fått från sin bortgångne pappa.
– Det var allt. Ridkläder, dyra tävlingskläder, träningskläder, kostymer. Hur ofta har man ALLA sina kläder samlade på ett och samma ställe? De är ju alltid annars utspridda på olika ställen. Det är helt otroligt, säger Carl-Walter Fox.

Han fyllde år i går, dagen efter stölden, och fick en del kläder då. Och så har det blivit en del shopping.
 
Händelsen är polisanmäld och ryttaren har varit i kontakt med sitt försäkringsbolag.
– Det är saker för stora värden som är borta och jag kan bara hoppas att hemförsäkringen täcker det. Bara mina tävlingskavajer har ju kostat en del. Och en del saker är sådant som inte går att ersättas med pengar. 
Vad händer annars då?
– Jag håller på att flytta in med mina egna två hästar och har redan fått en del andra hästar. Det ska bli spännande att starta egen verksamhet. Jag får ta ett steg i taget. 
Vad har du för förhoppningar inför 2015?
– Det börjar med bruksprovet där jag ska rida några hingstar. Sedan hoppas jag att jag kommer att ha hästar till Falsterbo och Breeder.  

Läs mer om Carl-Walter Fox och hans flytt tillbaka till Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden