Sport
12 augusti 2014 14:31

Carlerbäck borta från VM

Fälttävlansryttaren Viktoria Carlerbäck kommer inte att starta VM. I morgon, onsdag, ska hon operera sin helt avslitna hälsena. Anna Hassö tar Carlerbäcks plats i den svenska VM-truppen.

Carlerbäck borta från VM
Viktoria Carlerbäcks hälsena är helt avsliten och det blir ingen VM-start för henne.

Det blir inget VM för Viktoria Carlerbäck. I stället blir det operation följt av åtta veckor med en pjäxliknande sko.
– Min hälsena är helt avsliten. De ska försöka att sy ihop den i morgon, säger den 41-åriga Boråsryttaren som skadades när hon trillade av under ett banhoppningsmoment i lördags.

Hon undersöktes på sjukhus redan i lördags. Då väckes misstankar om att en start på VM, som börjar den 28 augusti, skulle vara omöjlig. Men Viktoria Carlerbäck ville undersökas av en specialist och se om det fanns någon möjlighet att åka till Frankrike. Denna undersökning är gjord i dag, tisdag, och visar att en VM-start inte är möjlig.
– De har röntgat och allt möjligt. Men inget annat är skadat i allafall, säger Viktoria Carlerbäck.
– Och det här handlar ju inte bara om VM utan hela höstsäsongen. Jag har sex hästar i träning och tävling och håller massa egna träningar. Vi får se hur mycket jag kommer att orka med. 

Anna Hassö är reserv i den svenska VM-truppen får nu åka till Normandie om hon och hennes häst Clover är friska. 

Läs mer om den svenska VM-truppen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden