Sverige
29 december 2015 07:00
Ridsportplus

”Lyxar till det med något smarrigt”

Hur är de svenska elitryttarnas jul och vad ser de fram mot nästa år? I Ridsports miniserie berättar några av dem om sitt julfirande. Fälttävlansryttaren Viktoria Carlerbäck gillar att julpyssla.

”Lyxar till det med något smarrigt”
Viktoria Carlerbäck ska fira jul med sin mamma och önskar sig en bok om odling. (Arkivbild)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Fälttävlansryttaren Viktoria Carlerbäck, 42, har varit landslagsryttare i många år och ridit OS, VM, EM, UVM och världscupfinaler för Sverige. Förra året blev hon också svensk mästare. Här berättar hon om sin jul. 

  Hur ska du fira du jul?
  – Nytt för i år att jag och mamma firar själva. Djur på många håll splittrar mostrar och kusiner tyvärr. Kommer kännas konstigt och oerhört lugnt. Lyxar nog till det med något smarrigt på kvällen.

  Vad tycker du är det bästa med julen?
  – Jag gillar pysslet innan och det bästa är om man hittar någon julklapp utöver det vanliga att ge bort. Att jag gillar att laga mat är ju ingen nyhet..

  Vad önskar du dig i julklapp? 
  – Jag har önskat mig bok om odling till det nybyggda växthuset och ett korvhorn till köksmaskinen. Och att M65-regeln tas bort. 

  Firar ni något med hästarna? 
  – Vi fikar med de inackorderingar som vill och hinner när det är mockat och klart i stallet. Vi har de allra bästa tjejerna!!!!!

  Vilket är ditt bästa julminne? 
  – Morfar skämde bort mig det grövsta med julklappar. Han köpte mängder! Minns förväntan innan tomten kom genom skogen i snön – för det var det alltid.

  Har du något nyårslöfte? 
  – Jag har inte funderat mer på nyårslöfte än att min kropp nog hade mått bra av organiserad fysträning regelbundet och på vettiga tider.

  Vad ser du mest fram mot 2016?
  – Jag ser fram mot en säsong med friska hästar där jag kan prestera på en lite högre nivå. Jag vill tävla mycket i år och gärna internationellt.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden