Avelsnyheter
19 februari 2014 16:06

Carolinas Foxglove är död

Den Elitpremierade welshhingsten Carolinas Foxglove RW 74 ”Foxy” har i dag fått sluta sina dagar. Han blev 33 år.

Carolinas Foxglove är död

Den Englandfödde Foxy (e Solway Master Bronze-Belvoir Zoroaster, uppf CMK Bachman), importerad till Sverige 1982, avelsgodkänd 1986 och premierad ELIT 2000, var glad och pigg och fungerade som ridponny in i det sista, men började snabbt tappa i vikt. Beslutet att han skulle få ett värdigt avslut togs i samråd med veterinär, berättar familjen Thörnell, som i mer än 30 år på ett eller annat sätt haft Foxy omkring sig som en kär familjemedlem.

– Det är få förunnat att ha en så levnadsglad häst i så många år. Jag känner mig hedrad och stolt över att ha haft honom som vän, säger Anki Thörnell, som träffade Foxy redan när han var två år och har följt honom i livet sedan dess.

De fyra systrarna Anki, Lena, Carin och Sara Thörnell har alla ridit honom och de senaste åren har Foxy fungerat som läromästare till Ankis 7-åriga dotter Alva. Foxy själv är tävlad upp till Lätt A i både hoppning och dressyr, samt i lätt fälttävlan men det är framförallt som fadershingst han är känd från tävlingsbanan. Många av hans avkommor tävlar på högsta nivå som Bambino i dressyr och Frans Jäger i hoppning. Totalt har Foxy runt 140 avkommor – de senaste är födda 2010.

Ridsport besökte Foxy och familjen Thörnell under februari och ett stort reportage  kommer i Ridsport nummer 4.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden