Hoppning
26 februari 2015 13:29

Inga fler mästerskap för Casall

Världens bästa ekipage, Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask, kommer inte att starta EM i Aachen i sommar eller OS i Rio nästa år. Den 16-årige hingsten ska börja trappa ner på sitt tävlande under året.

Inga fler mästerskap för Casall
Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask blev världens högst rankade ekipage 2014. Men det blir inga fler mästerskap för ekipaget. (Arkivbild)

– Casall har gjort så oerhört mycket för mig, för sina ägare och för svensk ridsport. Han är frisk och fräsch men vi vill inte suga ut det sista hur honom på tävlingsbanorna. Han är ju oerhört värdefull i aveln också, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Tanken är att Casall ska fortsätta att tävla en del, kanske under ett år till. Men han ska slippa den press som det trots allt innebär att gå mästerskap. Det blir inte heller några Nations Cup.
– Han mår bäst av att tävla en dag, ha ledigt en dag och sedan tävla igen, säger Rolf-Göran Bengtsson som planerar att rida Global Champions Tour under 2015.
– Det är ett upplägg som Casall trivs med. Och det handlar mycket om att anpassa sig till hästen här. 

Casall Ask ägs av avelsförbundet för holsteiner och har redan många framgångsrika avkommor. Han har varit så populär i avel att det har satts ett tak för hur många ston han tar emot varje år. Rolf-Göran Bengtsson har själv en yngre avkomma efter hingsten. 
Har du någon häst som kan kliva fram nu?
– Jag har ju Clarimo Ask och Unita Ask som är närmast till hands. Vi får se vad de kan göra.

Förbundskapten Sylve Söderstrand respekterar beslutet om Casall Ask.
– Alla sagor har ett slut, säger han. 
– Det positiva är att det kan öppna upp för andra yngre förmågor. 

Läs mer om Rolf-Göran Bengtssons tankar om framtiden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden