Sverige
13 februari 2015 12:09

Ny hästpassförordning införs 2016

Från och med 2016 kommer en ny hästpassförordning från EU att gälla. Bland annat får hästpassen en ny utformning och en central hästdatabas kommer att införas.

Den nya hästpassförordningen börjar gälla den 1 januari 2016 och med den tillkommer också en del nya regler för hästpass och registrering av hästar.

För att hästpassen ska vara så lika varandra som möjligt över hela EU, kommer de att få en ny utforming, vilket gör att det ska bli svårare att förfalska ett pass. Pass utfärdade innan den 16 januari kommer inte behöva bytas ut.

Nytt från 1 januari är också att de hästar som stannar i Sverige längre än 90 dagar kommer behöva göra en kompletteringsregistrering hos avelsorganisationerna. 

Från 1 juli 2016 kommer det att finnas en central hästdatabas för alla hästar som finns i Sverige längre än 90 dagar. Syftet med hästdatabasen är att samla viss information om hästar i Sverige på ett ställe. 

Läs mer på Svenska hästavelsförbundets hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden