Hoppning
4 september 2013 11:38

Come Soon såld till Holland

Karl-Philip Ingvarssons topphäst Come Soon har sålts till Stal Tops i Holland. Här kan du se ett filmklipp när toppryttaren Edwina Tops-Alexander provhoppar skimmelvalacken.

Come Soon såld till Holland
Karl-Philip Ingvarsson och Come Soon vann SM-guld för young rider i Flyinge 2012. Roland Thunholm

– Det är aldrig ett lätt beslut att sälja en topphäst som utbildats och funnits i familjen i fem år, berättar Sven Ingvarsson.
Livet handlar dock inte enbart om hästar. Karl-Philip har börjat studera på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg och då blir tiden för hästar väsentligt mindre än tidigare.

– Det har funnits ett stort amerikanskt intresse för hästen sedan i vintras men vi ville gärna att Karl-Philip skulle få chansen att rida young rider-EM. När sedan det nya budet kom och med tanke på skolan blev det ett ganska hastigt beslut, förklarar Sven.

Ny ägare till den Tysklandfödde Come Soon (val f -03 e Come On-Landfriese II), som med Karl-Philip i sadeln var bästa svensk på årets young rider-EM och har flera SM-medaljer toppade med guld både individuellt och i lag med Varbergs RK, är välkända Stal Tops i Holland.
– Edwina Tops-Alexander kom i privatjet och var mer än nöjd när hon provhoppade honom. Om hon kommer att tävla honom eller om han säljs vidare vet vi däremot inget om, säger Sven.
Karl-Philip Ingvarsson kommer fortsätta tävla men det blir på lägre nivå och med yngre hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden