Avelsnyheter
10 februari 2014 21:26

Contendro I såld

Hingststationen Tullstorp fortsätter att bredda programmet med internationella samarbeten. Kannan får i år sällskap av Contendro I och Orlando i programmet efter avtal med Groupe France Elevage.

Contendro I såld
Contendro I inledde i år en karriär i Frankrike © Kiki Beelitz

Hingsten Contendro I 95134 (HOLST f -97 e Contender-Reichsgraf) är erkänd i de flesta tyska förbund samt i SWB sedan 2003. Han blev 2013 A-premierad och har ett 80-tal avkommor som är SWB-registrerade bland annat godkände sonen Common Sense 1172.

Contendro I har ett mycket högt avelsindex i Tyskland på 158 med 98 procent säkerhet för hoppning och hans avkommor har tjänat mer än 21 miljoner kronor på tävlingsbanorna. Hans mest framgångsrika avkommor är Codex One, Constantin B, Holiday by Solitour och Queen Mary har alla hoppat in stora pengar. I Tyskland finns det nästan 1500 tävlande avkommor, 72 premierade hingstar och 90 statspremieston. Med över 160 hästar på högsta nivå i sporten är det inte svårt att förstå hur Chingsten rankas högt på WBFSHs ranking.

Som så många internationella hingstar finns han tillgänglig via fryst semin. Han inköptes hösten 2013 av Groupe France Elevage som samtidigt har Rebozo La Silla och klonen av Gem Twist i programmet.

 Contendro I visad riden på en hingstvisning i april 2013.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden