Avelsnyheter
4 november 2015 11:53

Coventry 1294 avlivad

Den 5-årige holsteinerhingsten Coventry 1294 fick i veckan avlivas, då hingsten fått allvarliga problem med balans och koordination.

Coventry 1294 avlivad
Coventry med Jörgen Larsson i sadeln på tävling tidigare i år.

Coventry (e Connor-Contender, uppf Magens Hobe, äg Holsteinerförbundet) togs in till Sverige av Lars Forsström på Hippo Essentia och visades på bruksprovet i Sverige 2014. Sedan tidigare var han även godkänd i Holsteinerförbundet, där han med hoppoängen 8,92 slutade som bruksprovstvåa 2013. Under sin första betäckningsperiod i Sverige fick han 41 ston.  

Hingsten har varit otursföljd sedan han kom till Sverige – efter att ha kvalat till 4-årschampionatet med Jörgen Larsson, fastnade han dagen före finalen med ögonlocket i sin vattenhink, och fick istället tillbringa helgen på Djursjukhuset i Helsingborg. 
Coventry var också den häst som först kvalade till 5-årschampionatet i Falsterbo i somras. Väl där gick hingsten två omgångar felfritt, medan ryttaren Satu Liukkonen valde att utgå efter tre hinder i finalen.

Hingsten kördes till klinik, där man kunde konstatera sträckningar och skador i ryggen. Detta gjorde att Coventry fick problem med koordinationen och balansen. Därefter har svenska, tyska och amerikanska veterinärer undersökt hingsten under hösten – samtliga konstaterade samma allvarliga problem med rörelser och balans.
Det fanns heller inga positiva besked om att Coventry skulle tillfriskna, vilket gjorde att ägaren tvingades ta beslut om avlivning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden