Dressyr
8 augusti 12:24

Covidsmittade britten får tävla vidare

VM i HerningDen brittiska dressyrryttaren Gareth Hughes står kvar på dagens startlista, trots att han är covidsmittad. Svenska Ridsportförbundet menar att det bryter mot FEI:s egna regler.

Covidsmittade britten får tävla vidare
Bilden hade kunnat se annorlunda ut om Gareth Hughes diskats på grund av att han tävlat med covid-19. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Storbritannien tog som bekant silver i VM i Herning. Men under söndagen framkom det att en av lagdeltagarna, Gareth Hughes, var covidsmittad. FEI, det internationella ridsportförbundet, menar att inga fel begåtts eftersom Danmark inte har några restriktioner kring covid-19. Men Svenska Ridsportförbundet tycker att FEI därmed bryter mot sina egna regler.

– Gareth Hughes står kvar på startlistan och vi har frågat FEI varför han får tävla. Vi har påpekat att det är ett brott mot FEI:s egna regler. Svaret är att FEI:s legal department utreder saken vidare, säger Matilda Hjertstrand, kommunikatör på Svenska Ridsportförbundet.

Om Gareth Hughes strukits hade Tyskland fått silver och Sverige hade fått bronsmedalj i VM.

FEI:s covidregler hittar du här.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden