Sverige
14 april 2015 12:25

Crowdfoundar för att kunna bygga Åre hästsportarena

Det mesta medlen är redan beviljade. Men de sista pengarna ska nu samlas in genom crowdfounding, för att Ņre Hästsportarena ska bli verklighet, kanske redan till hösten.

Crowdfoundar för att kunna bygga Åre hästsportarena
Skiss på Åre hästsportanläggning, som man hoppas ska stå klart redan till hösten.

Marken är köpt och finansieringen är beviljad genom Arvsfonden, Åre Kommun, Region Jämtland Härjedalen och Svenska Ridsportförbundet. Dessutom har man ansökt om EU-medel från Tillväxtverket.  Anläggningen kommer att bestå av ett stall med plats för 30 hästar, ett ridhus, en utomhusridbana och en kafeteria och förhoppningen är att den ska bli en den mest attraktiva anläggningen i Jämtland, för både turister och året runt-boende.
 
– Åre som den betydelsefulla turistort man är har stora chanser att verkligen utveckla ridsporten som en viktig del i utbudet för både fastboende och för turister. Efterfrågan är stor och vi kan i dagsläget inte ta emot alla som skulle vilja komma och rida hos oss, säger Elisabeth Hallbäck, projektledare Åre Hästsportarena, i ett pressmeddelande.

Projektet har pågått sedan 2009 och i framtiden siktar man på att erbjuda både ridskola, ridläger, tävlingar, kurser, clinics, evenemang inom hästar och ridsport samt ett brett utbud av aktiviteter för funktionshindrade.
 
Projketet beräknas kosta 20 miljoner kronor. För att få in de sista pengarna finns det möjlighet att bli medlem i den ekonomiska föreningen för 400 kronor per andel. Nu senast har man även dragit igång en sorts gräsrotsfinansiering där man på arehastsportarena.se kan köpa fodersäckar á 100 kronor styck.

Åre Hästportarenas hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-