Sport
4 september 2014 09:00
Ridsportplus

Körigt VM för Axel Olin

Axel Olin har inte en häst med sig på VM. Han har fem. Och alla är släkt med varandra. Här berättar fyrspannskusken vad han gör en ledig dag och om sina förväntningar på mästerskapet.

Körigt VM för Axel Olin
Axel Olin. Arkivbild: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hur känns det att vara på plats på VM?
– Fantastiskt! Det är mitt första samlade VM. I och för sig har jag inte märkt någon skillnad mot ett vanligt VM för oss kuskar. Vi är ju för oss själva här på området. Jag tror inte att vi kommer att ha tid att titta något på voltigen och hoppningen som pågår samtidigt. 
Vad har du för förhoppningar om ditt eget resultat?
– Jag vet att jag inte kommer att kunna göra några höjdarresultat. Men jag vill kunna prestera mitt bästa och känna mig nöjd med det jag har åstadkommit i de olika momenten när jag går ut från banan.
Kan du berätta något om ditt fyrspann?
– Alla mina hästar är släkt med varandra. Demi är mamma till en häst i spannet och mormor till en annan. Alla hästar är födda på Bollerups lantbruksinstitut och ägs också av Bollerup. Jag vill gärna ha hästar med stabil mentalitet i spannet. Och så ska de vara snygga och ha bra gång. 
Har du någon favorit bland hästarna i ditt spann?
– Nej. Alla fyller sin funktion och är bra på sitt sätt.
Vad gör du en ledig dag?
– Kör häst och umgås med min familj. Jag har en son och ett barn till på väg. Men även när jag umgås med min son blir det mycket körning. Vi brukar sitta och titta på youtubeklipp på körning från tävlingar och så. 
Vad gör du om tio år?
– Då livnär jag mig på körningen. 

Fakta/Axel Olin
Gren: Körning.
Land: Sverige.
Ålder: 28 år.
Hästar på VM: Demi (sto f 1998 e D-Day-Flamingo), Franzeska (sto f 2007 e French Kiss-Bugatti Hilltop), Winetta (sto f 2002 e Wetano-Amiral), Daphne (sto f  2005 e Don Frederico-San Quintero) Revolt (val f 2002 e Ragazzo-D-Day). 
Värt att veta: Började att köra tävla i körning med ponny 1996, gick över till enbet häst 2000 och par häst 2005. Ingick i det svenska fjärdeplacerade laget på VM 2012. Gör nu sitt första samlade VM. Axel Olin arbetar som körinstruktör på Bollerups lantbruksinstitut. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden