Sport
24 maj 2014 12:54

Dagens RPC-vinnare

Ņrets andra omgång av Ridsport Ponny Cup har ridits på Flyinge under lördagen. Ellen Rhedin vann kategori B tillsammans med Brimstone. Julia Magnusson och The Lovely Boy tog hem det röda täcket i kategori C och Matilda Schuster-Hägg vann kategori D med Birchgrove Diamond.

Dagens RPC-vinnare
Matilda Schuster-Hägg vann kategori D i Ridsport Ponny Cup i Flyinge på lördagen.

Ridsport Ponny Cup rids som vanligt i medelsvår B bedömning A1:a. Lördagens omgång i Flyinge har 16 startande ekipage i kategori B och 40 startande i både kategori C och D.

Kategori B avgjordes först. Det blev en hård kamp om de röda täckena då hela nio ekipage var felfria i grundomgången och därmed tog sig till omhoppning. När tempot lades upp i omhoppningen kom dock felen. Ellen Rhedin och Brimstone, Mjölby Ridklubb, var ett av tre ekipage som dubbelnollade. Segermarginalen var lite drygt en halv sekund. 

I kategori C blev banan en tuff utmaning för flera av ekipagen och tio stycken uteslöts i grundomgången. Åtta ekipage var felfria och gick till omhoppning. Där stod två ekipage för ytterligare en felfri runda. Julia Magnusson och The Lovely Boy, Sydslättens RF, var snabbast av de båda och vann med över två sekunders marginal.

Matilda Schuster-Hägg vann kategori D med Birchgrove Diamond efter en omhoppning mot fyra andra ekipage. Segerekipaget, som tävlar för Billdals Ridklubb, var det enda som stod för en felfri runda även i omhoppningen.

Läs intervjuer med lördagens vinnare i RPC här. 

Tidningen Ridsports Instagram kan du se korta intervjuer med vinnarna.

Resultat kategori B

Resultat, kategori C

Resultat, kategori D

Läs mer om lördagens omgång av RPC.

Startlistor

Ställning före lördagens omgång här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden