Sport
7 juli 2015 12:36
Ridsportplus

Dagens ryttare dubblerar

Dagens ryttare i Falsterbo är fälttävlansryttaren Hannes Melin. Men i Falsterbo rider han Scandinavian Open i både hoppning och dressyr.

Dagens ryttare dubblerar
"Mitt mål är att rida Grand Prix dressyr och svår hoppning. Jag vill se hur mycket jag kan utvecklas", säger Hannes Melin.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hannes Melin har ett medaljfacit som imponerar med medaljer i fälttävlan på ponny, som junior och som young rider. Och en av hans styrkor som fälttävlansryttare är hans mångsidighet. I årets Falsterbo Horse Show har han kvalat in med tre hopphästar och en dressyrhäst. 
– Det är egentligen inte så konstigt. Som fälttävlansryttare rider jag ju alla discipliner. Mitt mål är att rida Grand Prix dressyr och svår hoppning. Jag vill se hur mycket jag kan utvecklas, säger 26-åringen som driver egen verksamhet i skånska Everlöv. 

Vilket är största svårigheten att kombinera alla grenar för dig som ryttare?
– Jag tycker egentligen att det är mest fördelar. Jag har nytta av alltihop. Grunden är densamma oavsett vad hästen ska göra. Jag kan leta efter en känsla i min dressyrhäst och så tar jag till något som gör med mina hopphästar för att få fram den. Och tvärtom. Ibland kan det räcka med att byta sadel och lägga på dressyrsadeln på hopphästen, säger han.
– Den största utmaningen är väl egentligen att få ihop allt tidsmässigt. Bara att kvala in de här hästarna på olika tävlingar har varit lite meckigt. 

I Falsterbo rider han två 5-åriga hopphästar, en 6-årig hopphäst och en 6-årig dressyrhäst. Den som har överraskat mest hittills är 5-åriga hopphästen Chambrinus som var felfri i måndagens runda och fick fyra fel på tisdagen.
– Chambrinus har gett en jättehärlig känsla och har verkligen varit på hugget här, säger Hannes Melin. 

När vi får vi se dig i de större sammanhangen i fälttävlan igen?
– Det får vi se. Min bästa häst Piccadilly Z ska igång igen efter Falsterbo. Men jag vet inte vad det blir för tävlingar med henne i år. Malmö, till exempel, kom för snabbt, känns det som. 

Här finns Hannes Melins resultat och hans hästar i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden