Hoppning
11 februari 2015 17:09

Dags för inne-SM i hoppning

I morgon startar årets inomhus-SM i hoppning. Precis som förra året går mästerskapet i Borås med första omgång på torsdag och final på fredag.

Dags för inne-SM i hoppning
Niklas Jonsson och Caral, här från Scandinavium 2014, är enda medaljekipage som är kvar sedan förra årets SM.

Tävlingsplatsen är alltså densamma som förra året men det lär inte bli samma ekipage på medaljplats. Den regerande mästaren Emma Emanuelsson har som bekant inte kvar Titan, som finns i USA sedan midsommar förra året, och silvermedaljören Linda Heed tävlar inte längre Lets Dance.

Det är bara bronsparet Niklas Jonsson/Caral som fortfarande är tillsammans och ”rent logiskt” borde överta titeln. Så enkelt är det givetvis inte. Det vet både Niklas och alla andra men han finns i startlistan med Caral, vilket är en nödvändigt början mot ett eventuellt guld.

Linda Heed har två hästar till start och vill givetvis uppgradera fjolårets silver till ett guld. Emma Emanuelsson är däremot inte anmäld och släpper därmed fältet fritt.

Totalt finns 51 ekipage till start varav de 20 främsta från torsdagens 1,50-hoppning – dock endast en häst per ryttare – går vidare till fredagens final på samma höjder. Resultat från torsdagsklassen följer med till fredag.

Vilka kanoner kan antas tävla om medaljerna utöver de två nämnda? Peder Fredricson med två hästar till start och segervane Niklas Arvidsson är två av de främsta kandidaterna. Helena Persson kan mycket väl vinna sitt åttonde SM-guld och Johan Lundh vill nog gärna ha sitt första.

Om någon annan än de nämnda kommer att segerdefilera i Borås på fredag får det räknas som en överraskning.

Utöver senior-SM avgörs även SM för young rider och SM för juniorer med första omgång torsdag och final – för de respektive 20 främsta – på fredag.

Start- och resultatlistor

Fredagens finaler sänds i webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden