Sport
12 juli 2015 10:02

Dansk dynamit i 7-årsklassen

Fräcka stoet Suedwind S Camara reds till seger av danska Karina Truelsen i Falsterbos final för 7-åriga hopphästar på söndagen. Bäste svensk blev Svante Johansson med Quantum Ks på en fjärde plats.

Dansk dynamit i 7-årsklassen
Inget kund stoppa Karina Truelsen och Suedwind S Camara i 7-årsfinalen. Photographer Roland Thunholm

Det var 20 7-åringar som gjorde upp i finalen på stora gräsbanan. I grundomgången var det Elin Janssons Stenhaga Casorati Bay en av dem som glänste mest med sin mogna, alerta inställning och snärtiga teknik. Även Henrik von Eckermanns Lord Chambertin 2 stack ut som en riktig klasshäst men drog på sig ett tidsfel. 

Åtta ekipage gick vidare till omhoppning och Elin Jansson levererade en nolla igen med Stenhaga Casorati Bay som hoppade ännu bättre när tempot ökade lite. Men det var fler hästar som växte med uppgiften i omhoppningen. Holländaren Gerco Schröder hittade några ställen att korta vägarna på tillsammans med Glock´s Debalia som nollade. Robin Ingvarsson var till omhoppning med två hästar och hans Hansson WL visade fina kvaliteter i både teknik och ridbarhet och var felfri. 

Svante Johansson och Quantum Ks gick ut näst sist i omhoppningen och den rutinerade ryttaren la upp en runda som var väl avvägd för den store hästen. Quantum Ks ger fortfarande en lite valpigt intryck, men hade bra ordning på sin kropp och var nolla. Det blev en fjärde plats till slut. 
– Han behöver ett år till på sig för att stärka sig. Han har svårt att konkurrera med de hästar som är mer färdiga nu, säger Svante Johansson. 

Åt skimmelstoet Suedwind S Camara (e Cassini II-Acobat) och danska Karina Truelsen var det dock ingenting att göra. Ekipaget hade fördelen att gå ut sist i omhoppningen och fick allt att stämma. Det var bra tryck i hästen hela vägen runt och segermarginalen ner till tvåan Schröder blev över en sekund. 
– Hon bara vill hela tiden, säger 30-åriga Karina Truelsen som red i danska landslaget som junior och ung ryttare. 
På senare år har hon fått två barn och backat tillbaka lite i sin karriär, men nu är hon sugen på att ta en plats i danska landslaget. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden