Träningstips
16 maj 2014 13:58

Därför är Brash bäst just nu

Trots att han är världsetta, har vunnit OS-guld i lag, EM-brons individuellt och red hem totalsegern i Global Champions Tour förra året är Scott Brash något av en doldis. Men vad är det som gör honom så bra? Sylve Söderstrand och Lotta Björe har tittat närmare på skottens styrkor.

Därför är Brash bäst just nu
Scott Brash, här med Ursula på världscupfinalen i Lyon. Roland Thunholm

Scott verkar ha lagt beslag på förstaplatsen på FEI:s världsrankninglista och imponerar med sina jämna toppresultat. Senaste framgången var tredjeplatsen vid världscupfinalen i Lyon.
– Han rider med en fantastisk känsla och är oerhört skicklig på att läsa av vad hästen behöver ha för support för att ta sig över hindren på bästa sätt, anser Sylve Söderstrand.

– Han har en oerhörd disciplin både på sig själv och sina hästar, som alltid är lydiga och i bra balans när han rider dem. En av hans styrkor är också att han anpassar sin egen ridning efter hästarna. Han låter dem gå där de fungerar bäst, istället för att tvinga hästarna in i en viss form eller att vara på ett visst sätt, säger Lotta Björe.

Vill du läsa mer om Scott Brash, hans sätt att rida och vara som ryttare? Läs det senaste numret av Ridsport, nr 9, som finns i handeln i dag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden