Sverige
26 december 2013 09:17

”De höjer sina vinstmarginaler”

Det säger elitryttaren Mads Hendeliowitz om det stora djursjukhusets behandlingsmetoder efter att ha fått en nota på 187 000 kronor för ett sjukt föl.

Mads Hendeliowitz på Segersta herrgård utanför Stockholm upptäckte att fölet Louboutin troligen drabbats av fölsjuka i slutet av juni i år. Han åkte genast med henne till Strömsholms specialisthästsjukhus. Fölet fick stanna på sjukhuset flera dagar, blev nersövt vid fyra tillfällen och veterinärer gick in i hästens leder för att undersöka bakterierna.

Det slutade med en nota på 187 000 kronor samt en rekommenderad efterbehandling till en kostnad av 40 000 kronor.

– I stället för att ge det här fölet antibiotika från början så tar de och odlar bakterier i leden, tar ut bakterier, väntar i 24 eller 48 timmar på prover, säger Mads Hendeliowitz till Expressen och är mycket kritisk till kostnader och hur djurvården fungerar på flera av de stora veterinärklinikerna.

Hendeliowitz säger till tidningen att han helt enkelt tror att de ska gå med livrem och selar, överbehandla och göra massor. Att det är riskbolag som investerar och vill höja sina vinstmarginaler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden