Hoppning
23 juni 2015 15:48

Stjärnorna kommer till Falsterbo

Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw, Alexander Zetterman och Henrik von Eckermann kommer alla till Falsterbo och de femstjärniga tävlingarna.

Stjärnorna kommer till Falsterbo
Rolf-Göran Bengtsson ingår i den svenska truppen i Falsterbo. (Arkivbild)

Tretton svenska ryttare får plats i hoppklasserna som avgörs i Falsterbo i början av juli. Veckan bjuder som vanligt på nationshoppning, derby och Grand Prix som största höjdpunkter.

Svenska ridsportförbundet, SvRF, berättar på sin webbplats att Sverige har en stark laguppställning. 
– Kul att så många av de yngre ryttarna levererat så bra resultat att de kommit med i den svenska truppen, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till SvRF. 
– Det är viktigt att de tillsammans med de rutinerade får chansen, vi måste hela tiden jobba med föryngring av landslaget, både vad gäller hästar och ryttare, fortsätter han.

Följande svenska ryttare är uttagna till de internationella hoppklasserna:
Royne Zetterman
Rolf-Göran Bengtsson
Jonna Ekberg
Peder Fredricson
Douglas Lindelöw
Johan Lundh
Charlotte Mordasini
Helena Persson
Nicole Persson
Henrik von Eckermann
Alexander Zetterman

Under Falsterboveckans första tävlingsdagar finns möjlighet för två svenska ryttare att kvala in till de internationella klasserna. Uttagna till kvalen är följande tolv ryttare; Niklas Arvidsson, Petronella Andersson, Arnold Assarsson, Malin Baryard-Johnsson, Isabell Bengtsson, Jacob Hellström, Fredrik Jönsson, Irma Karlsson, Anders Lidbeck, Olof Smith, Evelina Tovek och Angelie von Essen. 

Falsterbo Horse Show går den 4-12 juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden