Sport
19 juli 2014 15:00

De vann sista kvalet i RPC

Kategori B i säsongens sista kvalomgång i Ridsport Ponny Cup vanns av Janelle Larsson och Tullohea Minnie. Moah Eckerlöv och Kulltorps Deirdre var ensam dubbelnolla i kategori C och Axelina PetterssonHäggström/Magneto Polo vann kategori D.

De vann sista kvalet i RPC
Janelle Larsson toppade kategori B och vann årets andra röda RPC-täcke till Tullohea Minnie. BILDBYRN STR

15 täckes- och poängsugna ekipage startade grundomgångens Medelsvår B-bana på enmetershöjder hos Strömstads Ridklubb. Åtta höll nollan och gick vidare till omhoppning, där bara hälften fick plats i prislistan. Janelle Larsson, från Helsingborgs FRK, tog en tidig ledning med den 9-åriga irländskan Tullohea Minnie. Deras tid höll hela vägen och paret fick sin andra seger i årets Ridsport Ponny Cup.
– Den här vinsten uppskattar jag mer. När jag vann i Kalmar var vi bara tre till omhoppning så här var det tuffare att försöka vinna, berättade Janelle som är regerande RPC-mästare efter fjolårets finalvinst.

Trots 19 försök på 1,10-höjder för kategori C var det endast tre som svarade rätt på banbyggare Fredrik Larssons frågor. Den felfria trion var därmed helt säker på placering men samtliga inblandade ville så klart helst även ha det röda Ridsport Ponny Cup-täcket till sin ponny. Det fick Moah Eckerlöv, från Skyrup Country Club, till Kulltorps Deirdre (sto f -01 e Paddock Camargue RW- Paddock Camargue, uppf Kulltorps stuteri) som både var snabbast och ensam felfri i omhoppningen.
– Jag är chockad. Det är faktiskt första gången som jag är felfri och så vinner jag, kommenterade en mycket överraskad segrare.

I kategori D, med 21 startande, över 1,20-hinder var Axelina PetterssonHäggström och den Irlandfödde Magneto  Polo (val f -03), Mölndals RK, snabbast av tre dubbelnollor bland åtta till omhoppning.
-Jag är inte bra på att rida fort. Därför red jag mest på säkerhet och långa vägar i omhoppningen och trodde nog aldrig att det kunde räcka till seger, berättade Axelina.

Samtliga resultat
Slutställning (preliminär)
Kategori B
Kategori C
Kategori D

Jörgen Ottosson/Anna-Lena Bergqvist

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden