Sport
18 februari 2015 14:55

De världsbästa hoppryttarna till GHS

Scandinavium kommer att bjuda på världsklassig hoppning nästa vecka - sju av de tio högst rankade hoppryttarna på världsrankningen kommer till Gothenburg Horse Show. Rolf-Göran Bengtsson är givetvis en av dem.

De världsbästa hoppryttarna till GHS
Världsettan Scott Brash, här med Ursula, kommer till Göteborg nästa vecka. Roland Thunholm

Två av ryttarna på rankningen är amerikaner och står av naturliga skäl över tävlingen. Dessa rider i Göteborg, med placering på rankningen i parentes:
1) Scott Brash, Storbritannien
2) Ludger Beerbaum, Tyskland
3) Daniel Deusser, Tyskland
5) Kevin Staut, Frankrike
6) Marcus Ehning, Tyskland
8) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
9) Patrice Delaveau, Frankrike
11) Maikel van der Vleuten, Holland

Även Henrik von Eckermann kommer till Göteborg, liksom Simon Delestre och Nicola Philippaerts. Ryttarna kommer att jaga världscuppoäng till finalen i Las Vegas i april. Mycket står på spel för ryttarna eftersom det är Europafinal och sista chansen att kvala till finalen.

För Sveriges del är vår närvaro redan säkrad. Douglas Lindelöw har redan tagit en plats i finalen efter sina senaste framgångar i världscuptävlingarna. Douglas kommer dock ändå vara på plats i Göteborg för att ladda upp inför finalen.

Samtliga hoppryttare till Scandinavium
Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden