Sport
13 juli 2014 13:24

Deja och Patrik segrade igen

Patrik Kittel och Dejas segertåg fortsätter. Under söndagsförmiddagen blev det ytterligare en vinst i WDM GP-küren. Det är Patrik och Dejas andra GP-seger under helgen.

Deja och Patrik segrade igen
Patrik Kittel och Deja i högform under WDM Grand Prix. Lotta Gyllensten

Laurens van Lieren inledde starkt med sin stilige valack Ulysses La Haya och höll ledningen en bra bit in i klassen 72,55 procent.
Store och stilige Zircoon Spring Flower riden av Jennie Larsson gjorde ett bra program men fick ett och annat problem i bytesserierna. Jennie var trots allt nöjd, hon hade dessutom kvalat från CDI3*-touren och fått en plats i den femstjärniga küren.
– Zircoon är bara 10 år, han är lite trött idag och det är tillåtet.

Lennox var verkligen i sitt esse och Cecilia Andrén Dorselius visade upp ett fräscht program med hög svårighetsgrad. De glänste i både piaff och piruetter.
– Det är så himla roligt att tävla här nära hemma och med alla kollegor och vänner på plats, mycket speciellt, menade Cecilia.
Hon tog ledningen med 74 procent blankt.

Ett av årets nya ekipage på nivån är Mads Hendeliowitz med begåvade Jimmie Choo Seq. Hans program höll hög svårighetsgrad och än har hästen lite svårt att fylla kostymen men vänta bara.

Zippo är Patrick van de Meers nya häst på nivån, redan mycket säker i alla rörelser, han gick upp och tog ledningen före Cecilia med knappt 0,4 procent.

Spänningen var stor när Patrik Kittel och Deja kom in på arenan för att göra sin kür i Sverige för första gången och tredje gången totalt. Läktarna var fullsatta och ingen blev besviken. Deja excellerar i de flesta rörelser och ger ett underbart positivt intryck i arenan.
– Jag kan inte vara annat än nöjd, jag är supernöjd, hon är underbar, sa Patrik.

Säkerhet i dressyr stavas Nathalie zu Sayn Wittgenstein och Digby, de gör inga misstag i ringen och Digby sätter inte en hov fel.

Vinnarprocenten blev 78,300 procent för ekipaget, en liten marginal från andraplacerade Nathalie zu Sayn-Wittgenstein och Digby som red ihop 78,175 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden