Avelsnyheter
13 februari 2015 14:17
Ridsportplus

”Det är rätt tid att låta någon annan ta över”

Karl-Henrik Heimdahl lämnar under året uppdraget som vd för SWB. I januari nästa år fyller han 65 år. "Vi har en stabil verksamhet inom ASVH nu, och det är rätt tid att låta någon annan ta över", säger Karl-Henrik Heimdahl till Ridsport.

”Det är rätt tid att låta någon annan ta över”
Karl-Henrik Heimdahl lämnar SWB:s vd-position i höst. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Jakten på Heimdahls efterträdare har redan börjat.
– Det är viktigt att komma ut i god tid, säger Karl-Henrik Heimdahl och beskriver sin önskade efterträdare som drivande, någon som ser till att det händer saker.

– Jag gick in som vd 2011, under krisåret för Flyinge. Sedan dess har vi vänt både kurvorna och attityden kring SWB-hästar. Vi har arbetat med målsättningar för 2020, och den nya vd:n får uppgiften att fylla målsättningarna med konkret innehåll och entusiasmera alla att dra åt samma håll.

Karl-Henrik Heimdahl är inte bara vd i SWB. Sedan i höstas ingår han i försäkringsbolaget Agrias veterinärteam.
– Det är ett uppdrag som jag räknar med att kunna fortsätta med ett antal år till, eftersom det är en annan typ av arbete som man kan orka med längre. Att vara vd är kul och spännande, men också med många utmaningar.
Mer ansträngande?
– Ja, så är det.

Heimdahl fortsätter också med sina övriga uppdrag som FEI-veterinär och som ordförande i Ridsportförbundets djurskyddsutskott, liksom som domare inom SWB.

Anna Nyberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden