Hoppning
2 maj 2014 22:54

Det började med en ”fyra”

Fredagens årspremiär av Furusiyya FEI Nations Cup Europe division 1 i belgiska Lummen började "sådär" för Sverige. Resten blev tyvärr sämre och Sverige slutade näst sist.

Det började med en ”fyra”
Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK var dagens svenska glädjeämne i Lummen.

Peder Fredricson och H&M Cash In, som fick ersätta broder Jens när Lunatic var varm i en kota på morgonen, fick en tidig rivning när bakbommen på treans oxer föll i backen. Resten gick däremot felfritt och Sverige är klart med i matchen.

Emma Emanuelsson och Titan kom inte helt rätt på sexans vattengrav och då plaskade fyra fel i vattnet. Nu ska det helst bli två felfria svenska rundor för att få ett bra resultat i den första omgången på 1,60-höjder.

Gotha FRH har inte glänst i sina senaste starter. Det gjorde hon tyvärr heller inte i dag när Henrik von Eckermann fick höra bakbommen på oxern i mitten av åttans trekombination lämna sina hållare.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK avslutade Sveriges första omgång med lagets enda, och nödvändiga, nolla.

Andra rundan
Sverige startar som femte nation även i den andra rundan och börjar med att Peder ännu en gång river treans oxer och denna gång var det frambommen som föll. Det blev sedan även fyra fel på a-räcket i trekombinationen och naturligtvis inte vad Sverige önskat. Sverige fortsätter baklänges i den andra rundan när Emma river mitten i trekombinationen och elvans räcke.

Henrik såg ut att ha en nolla på gång men precis som i den första rundan föll mittenhindret i trekombinationen. Och nu är det riktigt illa för Sverige. Rolf-Göran avslutade med sin andra nolla på hinder. Att han drog på sig ett tidsfel påverkade endast att han missade den fina rankningspoäng han fått om han dubbelnollat.

Schweiz vann efter tre felfria rundor i varje omgång. Ankaret Steve Guerdat behövde inte ens starta.

Slutställning
1Schweiz 0 (0-0)
2 Frankrike 4 (0-4)
3 Belgien 12 (8-4)
3 Irland 12 (12-0)
5 Holland 16 (0-16)
6 Spanien 19 (15-4)
7 Sverige 21 (8-13)
8 Storbritannien 33 (16-17)

Fullständigt resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden