Hoppning
31 maj 2014 08:10

Det började med fyra fel – och slutade på tredje plats

Fredagens Furusiyya FEI Nations Cup i schweiziska St Gallen började med fyra fel för Sverige. Det slutade med en helt super andra omgång och tredje plats.

Det började med fyra fel – och slutade på tredje plats
Peder Fredricson och nationshoppningsdebuterande HM Sibon svarade för en av klassens två dubbelnollor.

Douglas Lindelöw inledde för Sverige med ett litet futtigt, knappt märkbart, tramp på plasten som avslutar vattengraven. I övrigt var det en klockren och väldigt fin runda med den superligadebuterande Casello. Emma Emanuelsson fick sedan ett nedslag redan på tvåans räcke, där Titan verkade lite nonchalant. Resten gick bra så när som på ett tidsfel men Sverige har tyvärr samlat på sig två onödiga rivningar.

Niklas Jonsson och debuterande Caral fick ett rejält plask i femmans vattengrav. Sedan föll även c-oxern i åttans trekombination och rundan kostade dessutom två tidsfel. Peder Fredricson ordnade, som ankare med debuterande H&M Sibon, den nolla som hela Sverige väntade på och verkligen behövde. Superrunda.

Den andra rundan började också med fyra fel för Sverige när Douglas rev sjuans räcke. Emma svarade sedan för en superrunda som endast belastades med ett tidsfel (0,21 sekund för långsam). Niklas var ännu bättre eftersom han även klarade tiden. Och Peder avslutade som klassens första dubbelnolla – i Sibons debut. Tack för den!

Slutställning
1 Storbritannien 1 (1-0)
2 Spanien 4 (2-2)
3 Sverige 10 (9-1)

4 Schweiz 14 (10-4)
5 Ukraina 16 (7-9)
6 Belgien 19 (6-13)

7 Frankrike 20 (16-)
8 Holland 31 (21-10)

Fullständigt resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden